Wat spelen wij in 2023?

IDe directeur van stichting “Een mooi gebaar naar elkaar” uit Hulst stelt elk jaar in de Kerstvakantie zijn chalet in Oostenrijk open. De genodigden zijn types van zéér verschillend pluimage. Toch hebben zij één ding gemeen : het zijn allemaal mensen die het – sociaal gezien – moeilijk hebben of hebben gehad in de afgelopen periode. Daarom is deze vakantie voor hen zóóó welkom en zó broodnodig.

Gedurende 2 weken kunnen deze “uitverkorenen” hun zorgen even vergeten en genieten van een welverdiende wintersportvakantie in de besneeuwde bergen. Tine, die de dagelijkse leiding heeft in het huis, is een strenge en kordate vrouw, maar heeft een hart van goud.

Samen skiën, samen langlaufen, samen de afwas doen, samen op 1 slaapkamer vertoeven, samen huishoudelijke taken verrichten….. het loopt niet altijd van een leien dakje maar het geeft wel aanleiding tot ongelooflijk grappige en hilarische taferelen.

En de onderlinge gesprekken tussen de gasten zijn te vergelijken met het kerstdiner, dat zal verzorgd worden door een traiteur met een eigenaar die uit Afghanistan is gevlucht : pikant gekruid, met een flinke dosis zelfspot en overgoten met een romig sausje van humor, ironie en kolder.

Een heerlijk en eerlijk verhaal, met een daverende lach en hier en daar een weggepinkte traan, én….met een verrassend einde!

De titel van het stuk is “Geen Kalkoen met Kerst”, geschreven en geregisseerd door Rosemary van Nieuwenhove

De spelers in 2023 zijn Peter Kooremans, Didi Neefs, Leo Bolleman, Marga Neefs, Sandy de Kegel, Bas Weemaes, Liesbet Sablon en Sebastiaan Vanhijfte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *