Blog van onze regisseur

Eindelijk…
Op dinsdag 8 juni jl. zijn de spelers van Clingclaer! weer begonnen met de repetities van “Plaza Suite”. En met hen ook de decorbouwers, de souffleurs, en iedereen die bij de komende productie betrokken is.

Jeminee, wat is dat lekker….weer het podium oplopen, weer je tekstboekje in je handen voelen en weer interactie hebben met je tegenspeler……záááááálig….
Onze laatste repetitie viel ergens in oktober 2020. Dat wil zeggen dat gedurende 8 lange maanden het gordijn dicht is gebleven, het podium leeg. Het voelde vreemd en ontheemd.
Dat ikzelf toneel gemist heb al die maanden, is een understatement. Ik wist soms met mezelf geen raad en ging van tijd tot tijd toch even stiekem naar Malpertuus. Even tussen de decorstukken lopen, even de geur opsnuiven, even een nachtlampje op een tafeltje zetten, even voelen, even ruiken…..
Maar nu kunnen we gelukkig weer los gaan en dat doen we dan ook met hart en ziel.
Drie avonden per week vind je ons in Malpertuus op de scène, hard aan het werk om in november een aantal spetterende voorstellingen te kunnen geven.
“Plaza Suite” heb ik vorig jaar uitgekozen omdat ikzelf deze komedie door en door ken (en ook vroeger zelf gespeeld heb) én omdat ik ervan overtuigd ben dat het een machtig goed stuk is. Bovendien gaf het ons de gelegenheid om “coronaproof” te repeteren. (coronaproof…pffff…..ik kan het woord onderhand niet meer horen …. )
Inmiddels kan ik niet genoeg superlatieven vinden om duidelijk te maken hoe buitengewoon goed “Plaza Suite” wel niet is. Elke repetitie raak ik meer en meer overtuigd van de kracht van dit stuk.
De Amerikaanse schrijver Neil Simon heeft (in 1968 !) een verfijnd, grappig, emotievol, tijdloos, boeiend en tegelijk ontroerend toneelstuk geschreven. Dat deze komedie tot op heden nog altijd één van de meest gespeelde stukken in de wereld is, zegt genoeg. En weet je wat ????…. dit stuk past ons dan ook nog eens als een maatkostuum !!!!
Wees gerust……u zal ook dit seizoen weer scháteren van het lachen en tegelijkertijd geroerd worden tot in het diepste van je ziel.
Clingclaer ! staat daar immers garant voor. Het stuk is herwerkt en bevat van het begin tot het eind vlotte en herkenbare situaties. We spelen het voor u in ons eigen (Zeeuws-) Vlaamse dialect, zodat het vertrouwd en eigen voelt, met personages die gewoon in jouw straat zouden kunnen wonen.
Het zal lijken alsof je Peter en Moniek al jaren kent. Alsof je buurmeisje Evelien zo even kamer 719 komt binnenlopen,
alsof je geïnviteerd bent op de trouwerij van de dochter van Rob en Anita.

Kortom, het wordt een stuk om van te smullen en wij, de volledige crew van Clingclaer !, hebben er ongelooflijk veel zin in om u in november te kunnen verwelkomen op één van onze speellocaties.

4 juli 2021
Rosemary

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *