Onze voorstellingen

Dit jaar:

Image

2018: Verschueren krijgt het zwaar te Verduren.

Het is voorjaar in 2022 en zalig voorjaarsweer. Het zonnetje doet al flink zijn best en de thermometer geeft een temperatuur aan van 22 graden. Zalig ! En wat meer is….Plan Perkpolder is reeds volledig klaar!  Mooie huisjes, wit strand, golfbaan, jachthaven en… een appartementencomplex. Wat een luxe straalt het uit ! Plan Perkpolder, in één woord samen te vatten… “Wauw”

En vandaag is het zo ver.: Joris en Valerie Verschueren gaan verhuizen van Hulst naar een appartement in “Residentie Perkpolder” op de twaalfde verdieping. Vooral Valerie heeft hier erg naar uitgekeken. Het appartement is inmiddels dan ook picobello in orde gebracht : modern behang aan de muur, mooie vitrage aan het raam en mooi tapijt op de vloer.

Alleen de levering van het nieuwe meubilair heeft drie weken vertraging opgelopen. En dat terwijl de oude meubelen reeds naar de kringloopwinkel zijn gebracht. De koelkast is nog niet gearriveerd, er moet worden geslapen op een matras op de grond, de kleerkast is er nog niet, om nog maar te zwijgen van alle verhuisdozen die nog naar boven moeten worden gebracht.

Pure ellende voor Joris Verschueren, die eigenlijk sowieso al niet écht had willen verhuizen. Tot op het moment dat hij ontdekt dat hij een magnifiek uitzicht heeft op het strand en vooral… op het vrouwelijk schoon dat er uitgebreid ligt te zonnen. Wanneer hij echter door vrouwlief wordt betrapt met een bovenstuk van een bikini in zijn broekzak en hiervoor niet onmiddellijk een passende verklaring kan vinden, begint de ellende voor Joris pas echt.

En voor u, hooggeëerd publiek, betekent dit weer lachen vanaf het begin tot het eind, zoals u dit van Clingclaer gewend bent.

De dagelijks herkenbare situaties en de doldwaze omstandigheden in dit stuk worden door onze acteurs op een hilarische manier vorm gegeven. En dit betekent dat niet alleen Joris, maar ook uw lachspieren het zwaar te verduren zullen krijgen…

Maar Clingclaer zou Clingclaer niet zijn mocht er in deze levensechte situaties ook niet ergens een sprankje serieuze ondertoon inzitten. Een gesprek tussen vader en zoon, een confrontatie tussen twee vrouwen….het zou zo maar aan uw eigen keukentafel kunnen plaatsvinden. Uit het leven gegrepen, ontroerend en herkenbaar.

Speeldata:

17
November
Malpertuus Clinge
23
November
De Halle Axel
24
November
De Halle Axel
30
November
De Halle Axel
01
December
De Halle Axel

Clingclaer door de jaren heen:

In mei 1999 begon een handjevol mensen dat over was van toneelgroep De Sterre met de repetities voor een toneelstuk. Er was toen nog niets, geen eigen decor, geen repetitieruimte, onvoldoende spelers en geen naam. Enkel de regisseur stond vast. Deze mensen bundelden hun krachten met toneelliefhebbers van buiten die instelling. Er werd besloten om zich langzaam los te maken van de Sterre en als zelfstandige club voor het voetlicht te gaan treden. Clinge was er claer voor zodat “Toneelvereniging Clingclaer!” (mèt uitroepteken) opgericht en notarieel vastgelegd werd op 6 oktober 1999.  

De nieuwe toneelgroep koos er voor om voor het betere, inhoudelijke toneel te gaan. Het toenmalig bestuur en de regisseur geloofden daar heilig in. Al snel kwam men er achter dat het publiek dat helemaal niet wilde. Het publiek wilde juist lachen tijdens de voorstellingen. Stilaan werd er dan ook gekozen voor de tragikomedies, blijspellen en komedies. We proberen stukken te kiezen waar hartelijk om te lachen valt maar wat toch nog een realistische situatie beoogt. We merken dat ons publiek dit waardeert, wat te merken valt aan het groeiend aantal toeschouwers elk jaar.

Het eerste jaar, 1999, speelde de groep de komedie, “Het liegbeest” van auteur Marga Suez. In het Malpertuus te Clinge werden voorstellingen gegeven als ook in Den Dulleart in Hulst. Latere voorstellingen werden tevens gespeeld in de Halle te Axel. In Westdorpe, Kloosterzande en Koewacht werd ook eenmaal gespeeld.

Bekijk hieronder onze voorstelling door de jaren heen:

Image
Het Liegbeest1999
Gespeelt in: Clinge en Hulst / Auteur: Marga Suez
Image
De Roddeltante2000
Gespeelt in: Clinge, Hulst en Westdorpe / Auteur: Jens Exler
Image
Om de dooie dood niet2001
Gespeelt in: Clinge, Hulst en Westdorpe / Auteur: Rik Vanessche
Image
Beuntjes & co. 2002
Gespeeld in Clinge, Axel en Hulst. Auteur Herman Thole / In 2002 prijs “Electra 2002” gewonnen voor het meest opmerkelijke decor.
Image
Ons konijn zit vol venijn2003
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel Auteur Herman Thole
Image
Mot in 't Kot2004
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Luc Kerkhofs
Image
'T is wir petet in de flat2005
Gespeelt in Clinge, Hulst, Kloosterzande en Axel / Auteur Dirk Dobbeleers
Image
Drinken de Goden Duvel?2006
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Bruno Timp
Image
Met twee op één kamer2007
Gespeelt in Clinge, Axel en Hulst. Auteur Ruud de Ridder
Image
Amai wat een stuk2008
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Pierre Soetewey
Image
Als ik de Lotto win2009
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Ruud de Ridder
Image
Het wonder van ’t Zeegat2010
Gespeelt in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Roger Pieters
Image
Just Married2011
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Etienne Notteboom
Image
Sateekes met Peekes2013 (2012 geen voorstelling)
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Ruud de Ridder
Image
Zwijg, Kleine2014
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Fitzgerald Kusz
Image
Hartelijk Gecondoleerd2015
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Jack Staal
Image
Cabardouche2016
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Jack Staal
Image
The American Dream2017
Gespeeld in Clinge, Axel en Koewacht. / Auteur Jack Staal