Onze voorstellingen

Dit jaar:

Image

2019: In de Zeeuwse Pot

Luuk en Lizzie runnen het gezellige restaurantje “In de Zeeuwse Pot”. Luuk is de chef-kok en kent het klappen van de zweep.  Alhoewel zijn kookfornuis wat begint te verslijten tovert hij toch de mooiste gerechtjes, gemaakt van verse Zeeuwse producten. Koken is zijn lust en zijn leven.

Lizzie heeft de functie van gastvrouw en dat doet ze met verve, alhoewel ze best wat meer vrije tijd zou willen hebben en wat meer van het leven zou willen genieten. Hun verschil in visie geeft dan ook geregeld wat ergernissen en het  eindigt weleens in een woordenwisseling. Maar van enige wrevel hebben de gasten van het restaurant nog nooit wat gemerkt, integendeel! Een avondje “In de Zeeuwse Pot” is een avondje puur genieten. Menig lekkerbek weet ze dan ook te vinden. Een goed lopend zaakje dus, waar ook Emiel de hulpkok én Tom en Claudia, de twee hulpjes van de bar en in de bediening, hun uiterste best doen om elke bezoeker van het restaurant een topavond te bezorgen. En als er dan ook nog een speciaal arrangement wordt geboekt door Connie, een vroeger kennisje (ahum...) van Luuk, dan belooft deze avond een topavond vol verrassingen te worden.

Clingclaer! is dit jaar 20 jaar jong en zet met dit ( bewerkte) stuk “In de Zeeuwse Pot” van Haye van der Heyden weer een spetterend en doldwaze komedie op de planken. Wij presenteren u op een dienblaadje onze culinaire fijnproevertjes, zoals bijvoorbeeld een krokant gebakken lariekoekje, lachende schuddebuikjes op een bedje van apekoolen. Zeeuwse Grollen en Grappen geserveerd met een hilarisch lolsausje.  En bij onze koffie serveren wij een koekje van eigen deeg of vers gemaakte pure nonsens. Dat alles overgoten met krachtige saus van verfijnde humor.... vooral humor! 

Speeldata 2019:

16
November
Malpertuus Clinge
22
November
De Halle Axel
23
November
De Halle Axel
29
November
De Halle Axel
30
November
De Halle Axel

Clingclaer door de jaren heen:

In mei 1999 begon een handjevol mensen dat over was van toneelgroep De Sterre met de repetities voor een toneelstuk. Er was toen nog niets, geen eigen decor, geen repetitieruimte, onvoldoende spelers en geen naam. Enkel de regisseur stond vast. Deze mensen bundelden hun krachten met toneelliefhebbers van buiten die instelling. Er werd besloten om zich langzaam los te maken van de Sterre en als zelfstandige club voor het voetlicht te gaan treden. Clinge was er claer voor zodat “Toneelvereniging Clingclaer!” (mèt uitroepteken) opgericht en notarieel vastgelegd werd op 6 oktober 1999.  

De nieuwe toneelgroep koos er voor om voor het betere, inhoudelijke toneel te gaan. Het toenmalig bestuur en de regisseur geloofden daar heilig in. Al snel kwam men er achter dat het publiek dat helemaal niet wilde. Het publiek wilde juist lachen tijdens de voorstellingen. Stilaan werd er dan ook gekozen voor de tragikomedies, blijspellen en komedies. We proberen stukken te kiezen waar hartelijk om te lachen valt maar wat toch nog een realistische situatie beoogt. We merken dat ons publiek dit waardeert, wat te merken valt aan het groeiend aantal toeschouwers elk jaar.

Het eerste jaar, 1999, speelde de groep de komedie, “Het liegbeest” van auteur Marga Suez. In het Malpertuus te Clinge werden voorstellingen gegeven als ook in Den Dulleart in Hulst. Latere voorstellingen werden tevens gespeeld in de Halle te Axel. In Westdorpe, Kloosterzande en Koewacht werd ook eenmaal gespeeld.

Bekijk hieronder onze voorstelling door de jaren heen:

Image
Het Liegbeest1999
Gespeelt in: Clinge en Hulst / Auteur: Marga Suez
Image
De Roddeltante2000
Gespeelt in: Clinge, Hulst en Westdorpe / Auteur: Jens Exler
Image
Om de dooie dood niet2001
Gespeelt in: Clinge, Hulst en Westdorpe / Auteur: Rik Vanessche
Image
Beuntjes & co. 2002
Gespeeld in Clinge, Axel en Hulst. Auteur Herman Thole / In 2002 prijs “Electra 2002” gewonnen voor het meest opmerkelijke decor.
Image
Ons konijn zit vol venijn2003
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel Auteur Herman Thole
Image
Mot in 't Kot2004
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Luc Kerkhofs
Image
'T is wir petet in de flat2005
Gespeelt in Clinge, Hulst, Kloosterzande en Axel / Auteur Dirk Dobbeleers
Image
Drinken de Goden Duvel?2006
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Bruno Timp
Image
Met twee op één kamer2007
Gespeelt in Clinge, Axel en Hulst. Auteur Ruud de Ridder
Image
Amai wat een stuk2008
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Pierre Soetewey
Image
Als ik de Lotto win2009
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Ruud de Ridder
Image
Het wonder van ’t Zeegat2010
Gespeelt in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Roger Pieters
Image
Just Married2011
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Etienne Notteboom
Image
Sateekes met Peekes2013 (2012 geen voorstelling)
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Ruud de Ridder
Image
Zwijg, Kleine2014
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Fitzgerald Kusz
Image
Hartelijk Gecondoleerd2015
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Jack Staal
Image
Cabardouche2016
Gespeeld in Clinge, Hulst en Axel. Auteur Jack Staal
Image
The American Dream2017
Gespeeld in Clinge, Axel en Koewacht. / Auteur Jack Staal
Image
Verschueren krijgt het zwaar te Verduren2018
Gespeeld in Clinge en Axel / Auteur Eddy van Ginckel