Repetities weer in volle gang voor 2019

Vandaag is het 7 oktober en de repetities voor onze nieuw productie zijn alweer een paar maanden aan de gang.

Het stuk is bewerkt, de acteurs leven zich in hun rol en de decorbouwers zijn al volop aan de slag om een realistisch decor neer te zetten.

De toneelmeesteres bekijkt hoe, wat, waar en wanneer alles op de scène moet gezet worden. De souffleuse staat de acteurs bij met  tekst  als die even de draad kwijt zijn.

Ook  zijn de “koffiedames” bij de repetities weer paraat  om aan de drang naar koffie en thee (en versnaperingen) te voldoen.

We hebben nog een paar weken tijd om ervoor te zorgen dat we – drie volle weekenden lang !! – onze toeschouwers kunnen laten genieten van een avondje theater, vol leute en plezier.

Als één van de acteurs kan ik jullie vertellen dat het bij de repetities niet altijd van een leien dakje loopt.  De ene week kom je na een repetitie buiten en denk je ”yes,het heeft vanavond gespetterd”. Tot je de week daarop na een avondje zwoegen thuiskomt en je vrouw vraagt hoe was het.. en dan hoor je jezelf antwoorden “….ik ga het nóóóóit kunnen!”.

Als die vertwijfeling toeslaat is er onze regisseuse die (streng maar rechtvaardig) je bepaalde instructies geeft waarvan je denkt “dat ik daar nu zelf niet opkwam”. En  dan komt direct daarna de  overtuiging : “dat moet volgende week beter”.

Het is natuurlijk niet alleen maar kommer en kwel.  We lachen wat af !  Bij Toneelvereniging Clingclaer is humor ons handelsmerk. Dan moet je dus ook mensen in je club hebben met gevoel voor humor. En die hebben we, hoor !

In een notendop : we bereiden ons voor om ons publiek een leuke avond te bezorgen en….om ook onszelf kostelijk te amuseren.  Ik hoop jullie in november op een stoel, lachend in de zaal te zien zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *